شنبه - چهارشنبه 8 تا 18

کاهش هزینه و مشقت رسوب‌زدایی با کمک فناوری

سالنامه را نگاه می‌کنی، ۱۴۰۱ نفس‌های آخرش را می‌کشد. سال روزهای پایانی خود را تجربه می‌کند و تقویم خبر از آمدن نوروز می‌دهد. خانه تکانی یکی از آداب و رسوم بسیار قدیمی‌ست که همچنان سر جایش استوار ایستاده است. یکی از مواردی که شاید به آن کمتر پرداخته شود، رسوب‌زدایی است.
 

منشا رسوب چیست؟

 
آب مصرفی شما جدا از شهر و منطقه‌ای که ساکن‌ اش هستید، بدون شک حاوی ناخالصی‌هایی است که در زمان مصرف آب متوجه آن نمی‌شوید. این ذرات معمولا رنگ و بو ندارند و در یک لیوان آب، به چشم دیده نمی‌شوند، ولی به ‌مرور ‌زمان با ته‌نشین شدن در قسمت‌‌های مختلف لوازم خانگی که با آب سر و کار دارند، آثار مخرب خود را به شما نشان خواهند داد.
 
برخی از لوازم خانگی مثل سماور و کتری از قدیم میزبان رسوب آب بودند. بعدها چای ساز، اتو، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، یخچال و به ویژه پکیج از جمله لوازمی بودند که رسوب و ناخالصی‌های آب درونشان جرم سنگینی ایجاد می‌کرد و منجر به مختل شدن عملکرد دستگاه‌های مورد اشاره می‌شد.
 
وقتی از آسیب‌هایی صحبت می‌کنیم که منشا آن رسوب آب است، باید به مسدود شدن منافذ حیاتی دستگاه، ایجاد پوسیدگی در بخش‌های مختلف و درنهایت به کاهش عمر مفید وسیله و از کار افتادن آن اشاره کنیم.
 

تاثیر رسوب آب بر لوازم خانگی:

رسوب عملکرد مثبت و عمر وسایل خانگی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌‌دهد. بی‌شک امروزه با بی‌ثباتی در بازار ارز و در شرایطی که قیمت‌ها در بازار لوازم خانگی روز به روز بالا می‌روند، لزوم نگهداری بهینه از کالاهای مصرفی ارزشمندی که قیمتشان به نرخ دلار وابسته است، اهمیت زیادی پیدا می‌کند. یکی از راه‌های افزایش عمر مفید این قبیل وسایل جرم‌‌گیری و رسوب‌‌زدایی از آنها است.
 
شاید در طول سال به دلیل مشغله‌ای که داریم حواسمان به ذرات ریز رسوبی که درون وسایل و لوازم مختلف جا خوش کرده نباشد، اما تا سرمای اسفند دست و پایش را جمع می‌کند تا با آب و هوای بهاری جایگزین شود گرفتارترین آدم‌ها هم به فکر خانه تکانی می‌افتند. یکی از کارهای رایج در این روزها، زدودن رسوب از درون وسایل مصرفی است.
 

کارنامه ناموفق رسوب‌زدایی خانگی:

اینجاست که پای سرکه و جوش شیرین و انواع جرم گیرها به میان می‌آید. روش‌های زیادی برای رسوب‌زدایی معرفی شده اما بسیاری از این شیوه‌ها سخت، مضر و بی اثر است. رسوب‌زدایی از لوازم خانگی با این روش‌ها اگر در عمل ممکن باشد، پروسه سخت و پر مشقتی دارد. داغ کردن سماور و کتری خالی و ریختن یک باره حجم زیادی از آب سرد درون آن یکی از روش‌های قدیمی برای شکستن پوسته سخت رسوب بود. که بعضا باعث ایجاد ترک در بدنه وسیله می‌شد و در نهایت ضمن اینکه ظاهر سماور و کتری دود اندود و سیاه شده بود باز هم بخش اعظمی از رسوب در درونش جا می‌ماند.
 
 
 

پکیج و لوله‌های آب قربانی رسوب:

لوله‌هایی که در ساختار ساختمان تعبیه شده و وظیفه عبور دادن آب را انجام می‌دهند، لوله‌کشی آب موتورخانه و پکیج به دلیل اشباع شدن با همین رسوب به مرور زمان دچار پوسیدگی می‌شوند. تعویض لوله‌های آب منزل یکی از سخت‌ترین و پر هزینه‌ترین کارها است که برای چند روز زندگی خانواده را مختل می‌کند.
 
پکیج یکی از حیاتی‌ترین وسیله‌ها در هر خانه است که با توجه به کاربردش قلب حرارتی منزل به شمار می‌رود. پکیج با آب مصرفی پر می‌شود و رسوب آب عملکرد این دستگاه را مختل می‌کند. یکی از شیوه‌های متداول برای زدودن رسوب از این وسیله اسید شویی مبدل پکیج است. 99% از تعمیرکاران پکیج با این روش رسوب مبدل را تخلیه می‌کنند. شیوه‌ای که به خودی خود کاری پر هزینه و وقت‌گیر است. ضمن اینکه این خدمات در خانه قابل اجرا نیست. و پکیج توسط تعمیرکار به کارگاه منتقل و دمونتاژ می‌شود. تعمیرکاران پکیج برای جلوگیری از سوراخ شدن لوله‌های مسی مبدل با اسید، این قطعه حساس و گران قیمت را با پمپ شستشو می‌دهند که متاسفانه در بسیاری از مواقع پروسه رسوب‌زدایی منجر به سوراخ شدن مبدل می‌شود.
 
 
 

رسوب آب در مبدل پکیچ را جدی گیرید!

رسوب‌زدایی از مبدل به شرط اینکه موفق به پایان برسد بین یک تا یک‌ونیم میلیون تومان هزینه دارد. اما در صورت سوراخ شدن مبدل هیچ مسئولیتی متوجه تعمیرکار نیست و او تنها می‌تواند دستمزدش و هزینه نصب مبدل نو را از شما مطالبه نکند. حالا شما مانده‌اید و پکیجی که دل و روده‌اش بیرون است و مبدلش سوراخ شده!
 
خرید مبدل نو و نصب آن بر روی پکیج بر اساس مدل‌های مختلف این وسیله هزینه‌های متفاوتی دارد. قیمت ارزان‌ترین مبدل‌ها در بازار از چهار میلیون تومان شروع می‌شوند.

طبیعتا دستگاه‌های خارجی مبدل‌های گرانتری دارند و شما با مشکل پیدا کردن مبدل دستگاه خودتان روبرو هستید چون به دلیل تاثیری که تحریم‌ها بر بازار این کالا داشته، قطعات مورد نیاز برخی از دستگاه‌های خارجی به آسانی در بازار پیدا نمی‌شود.

به فرض اینکه پروسه رسوب‌زدایی از پکیج به خوبی و خوشی بگذرد و دستگاه شما با صرف این هزینه‌های گزاف آماده به کار باشد، حداقل یک هفته خانه از آب گرم و دمای رادیات محروم است. این مشقت محصول نادیده گرفتن رسوب در دستگاه حساسی است که در طول 24 ساعت شبانه روز آب را در خود می‌چرخاند!
 
 

رسوب‌زدایی از لوازم خانگی با فناوری:

اما برای رسوب‌زدایی از لوازم خانگی شیوه مطمئن‌تر و به صرفه‌ای وجود دارد. با دستگاه رسوب‌زدای الکترومغناطیسی می‌توان به راحتی وسیله را از جرم به جا مانده از مواد سخت درون آب در امان داشت. عملکرد این محصول به گونه‌ای است که با تأثیر بر سختی آب، قابلیت تبدیل املاح و مواد معدنی محلول در آب به رسوب را از بین می‌برد. این فنآوری توسط شرکت مهندسی الکترونیک بهرشد و براساس خصوصیات جغرافیایی ایران بومی‌سازی و ثبت اختراع شده است. دستگاه‌های رسوب‌زدای الکترونیکی شرکت مهندسی الکترونیک بهرشد در فهرست سازندگان داخلی سامانه الکترونیکی تامین کالای وزارت نفت ثبت شده‌اند.
 
 
 
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *